Auton omistus: Onko auton omistaminen vai auton vuokraaminen kannattavampaa?

Auton vuokraaminen etenkin lomamatkoilla on jo monille tuttua, mutta nykyään vuokra-autojen käyttö arjessakin alkaa liisäntyä. Jos auton tarve on satunnaista, ei auton omistus ole yleensä taloudellisesti järkevää. Usein kaupungissa asuva voi kulkea työmatknsa julkisilla ja autoa tarvitseekin korkeintaan vain isommilla shoppailureissuilla tai harrastuksiin kulkiessa. Auton omistaminen voi tuntua parhaalta vaihtoehdolta, mutta ennen kuin teet päätöksesi, lue tämä kirjoitus ja selvitä, olisiko edullinen vuokra-auto kuitenkin fiksumpi vaihtoehto sinulle. 

Auton omistus = piilokuluja

Monesti puhutaan siitä, että auton omistus on kallista ja auton omistuksen todelliset kulut ovat yleensä paljon korkeampia kuin tulisit edes ajatelleeksi. Tyypilliset käyttökustannukset (kuten polttoaine) on helppo laskea, mutta kaikki muut kulut yleensä unohtuvat täysin laskuista. Näitä muita kuluja ovat mm. arvonalenema, autovero, mahdollinen käyttövoimavero, vakuutukset, pysäköinnit, huollot, pesut, tuulilasinpesunesteet, rahoituskustannukset, katsastukset, renkaanvaihdot ja kausisäilytykset. 
Edullinen vuokra-auto säästää rahaa. Auton voi vuokrata juuri tarpeen mukaan ja maksat vain sen käytöstä. Eli rahat, jotka olisi auton omistajana hukkunut vakuutussummiin ja pysäköintimaksuihin jäävät omaan taskuusi. Wanna GoGolla ajat alk. 7€/tunti!  

Autonvuokraus on lähes riskitöntä

Jos omistusautossasi ilmenee vika, ajat kolarin, autovero kasvaa tai vakuutuksien hinnat nousevat, näkyy tämä ensimmäisenä lompakossasi. Lisäksi uusi auto menettää lähes aina 30% kokonaisarvostaan heti, kun se ajetaan ulos myymälästä. Wanna GoGolla puolestaan kaikki kulut sisältyvät sopimukseen, jopa vakuutusmaksut.  

Vuokra-auto on vaivaton vaihtoehto omistusautolle

Vuokratessasi auton Wanna GoGo:lta, auto on noudettaessa puhdas ja huollettu, renkaat ovat hyväkuntoiset ja mikäli autossa ilmenee tekninen vika, saat sijaisauton nopeasti käyttöösi ilman erillistä veloitusta. Voit valita juuri omaan tilanteeseesi sopivan menokärryn. Jos sinulla on muutto tai isompi shoppailureissu tiedossa, Wanna GoGolta löytyy useampaa pakukokoa, tsekkaa täältä (linkki). 

Syitä miksi vuokrata edullinen Wanna GoGo omistusauton sijaan:

Voit unohtaa huoltamisesta murehtimisen – Wanna GoGot ovat aina huollettuja ja hyvässä kunnossa. Sano siis hyvästit öljynvaihdoille ja katsastusmurheille. 

  • Autovuokraus on käytössäsi 24/7 ja auto on saatavilla, kun sitä tarvitset 
  • Auton noutaminen on helppoa ja täysin digitaalista. Saat ovet auki yhdellä painalluksella puhelimestasi.  
  • Vuokraukseen kuuluu aina 100km/vrk ilmaisia kilometrejä! 
  • Auton omistus ei ole aina järkevin ratkaisu, joten kannattaa tutustua muihin vaihtoehtoihin lähelläsi.

Wanna GoGolla haluamme tehdä auton vuokraamisesta nopeaa ja vaivatonta. Voit varata auton suoraan puhelimestasi, ja sen voi saada sen käyttöösi jopa tunnin varoitusajalla. Lataa ilmainen sovellus jo tänään, niin Wanna GoGo aina mukana taskussasi!  

Miten yhteiskäyttöautoilu toimii Wanna GoGolla?

Jos asut Turun alueella, Wanna GoGo on juuri sinulle! Wanna GoGolla yhteiskäyttöauton vuokraus on helppoa. Et tarvitse muuta kuin älypuhelimen!

1

Lataa sovellus ja rekisteröidy ilmaiseksi.  

Lataa sovellus ja täydennä tietosi auton vuokrausta varten. Rekisteröityminen on helppoa ja se vie vain minuutin.  

2

Valitse kartalta lähin henkilö- tai pakettiauto. 

Valitse tarpeisiisi sopiva henkilö- tai pakettiauto kartalta. Vuokraa auto milloin vain – 24/7! Hinnat ovat selkeästi esillä sovelluksessa, alkaen 7 euroa/tunti.  

3

Go! Nauti ajostasi. 

Sinun ei tarvitse noutaa avaimia mistään, sillä auton ovet aukeavat suoraan sovelluksen välityksellä. Avaa siis ovet, tarkasta auto ja nauti ajostasi! Ajon jälkeen auto palautetaan lähtöpaikkaan.

Terkuin,

Juha & Valtteri

Juha & Valtteri

Lataa Wanna GoGo:n sovellus puhelimeesi