Mitä on yhteiskäyttöautoilu, miten se toimii ja miksi sitä kannattaa hyödyntää?

Yhteiskäyttöautoilun suosio kasvaa kovaa tahtia, mutta monet eivät vielä oikein tiedä mitä se on. Yhteiskäyttö auton voi vuokrata lyhyeksikin aikaa ja maksaa vain sen käytöstä. Palvelu toimii yleensä täysin kännykkäsovelluksen kautta ja asiakas itse hoitaa omatoimisesti ohjeiden mukaan auton noudon ja palautuksen. Yhteiskäyttöauto on käytännöllinen ratkaisu erityisesti ihmisille, joilla ei ole autoa.

Auto on monille välttämätön, mutta onko sitä pakko omistaa?

Mitä jos yhdellä autolla olisi monta käyttäjää ja maksaisit vain sen käytöstä? Auton omistajilla on erittäin korkeat kiinteät kustannukset (auton maksut, vakuutukset, huolto, pysäköinti). Yhteiskäyttöautot omistava yritys huolehtii huolloista, vakuutuksista, renkaiden vaihdoista ja muista auton ylläpitoon liittyvistä kuluista. Yhteiskäyttöautoilussa maksat vain sen käytöstä, et muusta! Jos auton käyttö on vain satunnaista, niin älä turhaan seisota sitä pihassa.

Yhteiskäyttöauto saattaa löytyä myös taloyhtiön kotipihasta

Asuintalon parkkipaikalta löytyvältä yhteiskäyttöautolla hoituu arjen askareet, eikä omalle autolle ole tarvetta. Yhteiskäyttöautojen avulla saadaan myös kevennystä autopaikkoihin, sillä niiden rakentaminen on kallista, erityisesti tiiviissä kaupunkimiljöössä. Verkon tai kännykkäsovelluksen kautta varattavan auton saa käyttöön vuorokauden ympäri, silloinkin kun muut liikkumispalvelut eivät ole enää saatavilla. Ovet aukaistaan suoraan puhelimella ja avaimet odottavat hansikaslokerossa. Näin asukkaat ei tarvitse omaa autoa eikä sen ylläpitämisestä aiheudu henkilökohtaisia kuluja.

Ei pelkkä muuttopaku

Monet ajattelvat auton tai pakun vuokrausta, kun edessä on muutto tai matka. Yhteiskäyttöautoilun helppous ja edullisuus antaa mahdollisuuden ottaa sen käyttöön arkiseen liikkumiseen. Ehkä haluat säästää aikaa kulkemisessa ruokakauppaan tai tarvitset auton, että saat haettua Ikeasta uuden pöydän. Tai ehkäpä haluat lähteä pidemmälle. Miltä kuulostaisi iltanuotio Turun saaristossa tai roadtrip Lappiin? Yhteiskäyttöautot ovat käytössäsi mihin kellonaikaan tahansa kaikkina viikonpäivinä. Kunhan vuokra-autoja on vapaana, voit lähteä reissuun vaikkapa samantien!

Miten yhteiskäyttöautoilu toimii Wanna GoGolla?

Jos asut Turun alueella, Wanna GoGo on juuri sinulle! Wanna GoGolla yhteiskäyttöauton vuokraus on helppoa. Et tarvitse muuta kuin älypuhelimen!

1

Lataa sovellus ja rekisteröidy ilmaiseksi.  

Lataa sovellus ja täydennä tietosi auton vuokrausta varten. Rekisteröityminen on helppoa ja se vie vain minuutin.  

2

Valitse kartalta lähin henkilö- tai pakettiauto. 

Valitse tarpeisiisi sopiva henkilö- tai pakettiauto kartalta. Vuokraa auto milloin vain – 24/7! Hinnat ovat selkeästi esillä sovelluksessa, alkaen 7 euroa/tunti.  

3

Go! Nauti ajostasi. 

Sinun ei tarvitse noutaa avaimia mistään, sillä auton ovet aukeavat suoraan sovelluksen välityksellä. Avaa siis ovet, tarkasta auto ja nauti ajostasi! Ajon jälkeen auto palautetaan lähtöpaikkaan.

Terkuin,

Juha & Valtteri

Juha & Valtteri

Lataa Wanna GoGo:n sovellus puhelimeesi