Vuokrapaku muuttoon tai reissuun: Wanna GoGon vinkit vuokraajalle

Vuokrapaku on hyvä ja kustannustehokas apuväline moniin tilanteisiin – eritysesti muuttoon tai isompien tavaroiden kuljetukseen. Tässä kirjoituksessa keskitymme asioihin, joihin sinun on hyvä kiinnittää huomioita ennen pakun vuokraamista.  

Mitä muistaa ennen vuokrausta ja vuokrauksen aikana?

Vuokrasopimusta tehdessä on hyvä huomioida, että vuokrapakuja ja sopimuksia on erilaisia. Tästä syystä kirjoitimme sinulle listauksen parhaista vinkeistämme pakun vuokraukseen. 

Kilpailuta useampi vuokraamo

Ennen pakun vuokraamista, on hyvä tutustua tarjontaan ja kilpailuttaa toimijoita, sillä hinnoissa voi olla isojakin eroja. Varmista, mitä vuokrahintaan sisältyy. Kuinka kattava vakuutusturva on? Mikä on omavastuun suuruus? Entä miten paljon kilometrejä vuokrahintaan sisältyy?  

Esimerkiksi Wanna GoGolla seuraavat asiat sisältyvät auton vuokrauksen tuntihintaan:

  • Vakuutus, joka sisältää liikenne-ja kaskovakuutuksen. Omavastuu on 1000€ vuokraajan huolettomuudesta johtuvissa vahinkotilanteissa. 
  • 100km/ vuorokausi, minkä jälkeen pakettiauton lisäkilometriveloitus on 0,20€/km. 
  • Vuokrapakujen tankki on täysi vuokrauksen aloitushetkellä ja se tankataan aina ennen palautusta. 

Voit lukea lisää meidän sopimusehdoista.

Kiinnitä huomiota ennen kaikkea tavaratilan tilavuuteen

Erityisesti muuttotilanteissa on tärkeää ottaa huomioon kalusteiden koot ja tavaramäärä. Kun vuokraat pakua, kiinnitä huomiota, että tavarat mahtuvat autoon. On tärkeää, että muuttokuorma mahtuu kerralla kyytiin, etenkin pitkän matkan muutoissa. 

Tarkista vuokrapaku ennen lähtöä

Tarkasta vuokrapakun kunto ennen kuin lähdet liikkeelle. Merkitse mahdolliset vauriot ylös kirjallisesti ja ota kuvat. Näin varmistat, ettet joudu maksamaan aiempien vuokraajien kolhuja. Muista tarkastaa kolhujen lisäksi myös tuulilasin, renkaiden ja sisätilojen kunto.  

Vuokrapakun ajaminen eroaa henkilöautosta

Muista, että vaikka B-luokan ajokortti oikeuttaakin pakettiauton ajamiseen, pakun hallinta eroaa henkilöauton ajamisesta. Moni pakettiauto on henkilöautoa paljon pidempi ja korkeampi.  

Pakun pituus on syytä ottaa huomioon kääntyessä. Pitkän akselivälin vuoksi pakettiauton takapyörät oikaisevat monesti henkilöautoa enemmän.  

Huomioi auton korkeus! Pakettiauto ei välttämättä mahdu kaikkiin pysäköintihalleihin tai autotalleihin. Myös erilaiset lipat rakennusten ovien kohdalla sekä matalalla olevat parvekkeet ovat petollisia tottumattomalle korkean auton kuljettajalle.  

Pakettiautoa ajettaessa pitää hallita peilien käyttö. Peileistä huolimatta auton taakse ja rinnalle jää kuollut kulma, minkä vuoksi kuljettajalta jää huomioimatta tämä alue, sillä se ei ole nähtävissä. Pakettiauton ajaminen edellyttääkin kuljettajalta auton erityispiirteiden tiedostamista ja hyvää ennakointikykyä. 

Muista nopeusrajoitukset!

Pakettiauton nopeusrajoitus on 80 km/h tai 100 km/h –  myös moottoritiellä. 

Wanna GoGolta löytyy pakuja joka lähtöön!

Wanna GoGon pakuvalikoima on monipuolinen. Pienemmistä pakettiautoista valikoimastamme löytyy Renault Trafic. Jos tavaraa on paljon, valitse isompi vuokrapaku niin kuin Opel Movano L tai XL.  

Opel Movano XL

Koko (PKL):
6,1m x 2,0m x 2,5m

Tavaratila (PKL):
3,6m x 1,7m x 1,9m

Opel Movano L

Koko (PKL):
5,5m x 2,0m x 2,4m

Tavaratila (PKL):
3,0m x 1,7m x 1,9m

Renault Trafic M

Koko (PKL):
4,9m x 1,9m x 1,9m

Tavaratila (PKL):
2,4m x 1,6m x 1,3m

Kaikki Wanna GoGolta vuokrattavat pakut ovat ajettavissa tavallisella B-henkilöautokortilla.    

Oletko muuttamassa uuteen osoitteeseen tai tarvitsetko kuljetustilaa uusille huonekaluille?

Wanna GoGon sovelluksesta näet vapaat vuokrapakut Turussa.  

Lataa sovellus, valitse tavaroillesi sopiva muuttopaku ja ryhdy muuttohommiin!   

1

Lataa sovellus ja rekisteröidy ilmaiseksi.  

Lataa sovellus ja täydennä tietosi auton vuokrausta varten. Rekisteröityminen on helppoa ja se vie vain minuutin.  

2

Valitse kartalta lähin henkilö- tai pakettiauto. 

Valitse tarpeisiisi sopiva henkilö- tai pakettiauto kartalta. Vuokraa auto milloin vain – 24/7! Hinnat ovat selkeästi esillä sovelluksessa, alkaen X euroa/tunti.  

3

Go! Nauti ajostasi. 

Sinun ei tarvitse noutaa avaimia mistään, sillä auton ovet aukeavat suoraan sovelluksen välityksellä. Avaa siis ovet, tarkasta auto ja nauti ajostasi! Ajon jälkeen auto palautetaan lähtöpaikkaan.

Terkuin,

Juha & Valtteri

Juha & Valtteri

Lataa Wanna GoGo:n sovellus puhelimeesi